Hipokrat ''Sağlığa giden yol'' Cilt Bakımı Rutininiz Nasıl Olmalı ?

30-05-2023 16:47
Hipokrat ''Sağlığa giden yol'' Cilt Bakımı Rutininiz Nasıl Olmalı ?

Genel Cilt Bakımı 

Herkes yüzüme ne süreyim diye soruyor! Genel vücutla ilgilenen yok! Vücudumuzun kıyafetler altına kalıyor ve gözükmüyor olması bakımsız kalacağı anlamına gelmemelidir. Vücut bakımı yapılmadığında yaşlı ve yorgun gözükürüz. Vücudumuz da en az yüzümüz kadar bakım ister. Ve güzel bir cilde sahip olmak ömür boyu sürecek bir süreçtir.
Binlerce yıllık zengin bir kişisel bakım geçmişine sahibiz ama hepsini unutmuşuz. Keseyi unutmuşuz. Vücudumuza gül suyu sıkmayı unutmuşuz. Güzelliğin içten geldiğini unutmuşuz. Çamur, banyo tuzları, sıcak metod sabunu unutmuşuz. Vücudun kendi onarıcı mekanizmalarını harekete geçirmek için bu doğal kaynakları kullanmıyoruz. Cildi taramak, fırçalamak çok önemli. Bu metotlarla ölü cilt hücrelerini çıkarırsınız. Vücut cilt bakımı rutininize başlamanın temeli ölü cilt hücrelerini uzaklaştırmaktır. Dolaşımı uyarmalısınız. Böylece cildinizin vücut bakım ürünlerini daha iyi emmesini de sağlarsınız. 
Kadim kültürlerde bir tür buhar terapisi, ter banyosu olan hamam çok önemlidir. Sadece vücudu temiz tutmak için değil, hastalıkları iyileştirmek, Vücüdu canlandırmak ve kültürel bir kimlik oluşturmak için de kullanıldılar. Hipokrat “sağlığa giden yolun her gün aromatik banyo ve kokulu masaj yapmaktan geçtiğini” söyler. Şifalı taş, ahşap gibi doğal masaj aletleri ile lenf drenajını artırın! Sirke ile artırın! Cildinizi düzenli nemlendirin. Cildinizdeki yağı soyan deterjan sabunlardan kaçınmalısınız.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.