Saç Yıkama

16-11-2023 08:39
Saç Yıkama

   Bugün saç nasıl yıkanır ondan bahsedelim istiyorum. Ne kadar doğru yıkarsanız o kadar saç ve saç deriniz sağlıklı olur.

  Saç yıkama sıklığı saçın dokusu ve yaşam tarzı gibi çeşitli koşullara bağlıdır. Seyrek yıkamak saç derinizin kaşınmasına ve tahriş olmasına neden olabilir, ancak çok sık yıkamak da saç derinizin kurumasına ve derinin bu durumu telafi etmek için daha fazla yağ üretmesine neden olabilir. Saç tipiniz ne olursa olsun her gün yıkamaktan kaçının ama! Her gün yıkama saçı matlaştırmak gibi peç çok soruna sebebiyet verir. Normal saç için yıkama sıklığı haftada iki, üç olabilir.

  Her zaman ilk adım saçınızı taramak olsun. Sonra başınızdan aşağı bolca su dökün. Başınız eğip tekrar dökün. Bu, saçınızdaki yağı, kiri ve ürün birikimini gidermenin ilk adımıdır. Ama su ılık olmalıdır. Saçınızı baş aşağı yıkamak, saç derinizin daha temiz olmasına yardımcı olur ve saçınıza zarar verebilecek fazla birikimi önler. Ürünü direk saça sürmeyin, sulandırın. Sabunsa biraz suyla yumuşatın. İşlem sırasında saç derinize parmak ucunuzla masaj yapın. İlk yıkamada ürün yoğun kiri gidermekle meşgul olduğundan fazla köpürmeyecektir. İkinci yıkamada daha çok köpürecektir.

 İşiniz bittiğinde saçınızı çok iyi durulayın. Ürünün saçınızdan tamamen çıktığından emin olmalısınız. Mümkünse son durulama soğuk suyla olsun. Soğuk su kan dolaşımını canlandırır. Saçı parlatır. Karışıklıkları açmak için önce geniş dişli bir tarak kullanın.

 Saçınızı açık havada kurumaya bırakın. Saç insan vücudunda onun en büyük ihtişamdır. Kadim bilgilere göre saç, kişinin sağlığının, özellikle de böbreklerinin, dalağının ve karaciğerin durumunun bir yansımasıdır. Ona iyi bakın.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.