Modern Tuvaletlerin Gölgesinde: Kabızlık ve Sağlıksız Alışkanlıklar

28-02-2024 10:33
Modern Tuvaletlerin Gölgesinde: Kabızlık ve Sağlıksız Alışkanlıklar

Kabızlık ve Modern Tuvaletler

70 yıl önce daha az insan kabızlığa ve hemoroide yakalanıyordu. İnsanlar meyveler, sebzeler, kuruyemişler ve tohumlar gibi sağlıklı şeyler yiyordu çünkü. İşlenmiş gıdalar GDO yoktu. Artık çok fazla fast food var, yemeklerimizi hazırlayamayacak kadar tembeliz! Ama suçluların başında yeni nesil tuvaletler de var.

İlk olarak İngiltere'de kullanılmaya başlanan klozetler oturma pozisyonundan dolayı kan akışını çok azaltıyor. Vücudumuz çömelerek ihtiyacımızı giderme üzerine tasarlandığı için kan eşit şekilde akmıyor da.  Gaita bağırsaklarımızı geçmekte çok zorlanıyor. Kaslar düzgün bir şekilde gerilmiyor ve pelvis tam açılamıyor. Oturur biçimde ihtiyaç gidermenin, kalp krizi riskini artırdığına dair bile çalışmalar var. Oysa alaturka tuvaletin faydası çok.  İdrar torbasındaki idrarın dahi düzgün bir şekilde boşalmasını sağladığı gibi kadınlardaki adet kanının da düzgün bir biçimde atılmasını sağlıyor. Bu sayede toksik şok sendromunun önüne geçilebiliyor.

Alaturka tuvaletler hamileler, yaşlılar ve engelliler için uygun sadece. Gençler, çocuklar ve orta yaş için ideali çömelmek. Ama nüfusun önemli bir yüzdesi artık vücudunu tutmak için gerekli olan alt vücut kas sistemini neredeyse tamamen kaybetmiş durumda. Birkaç yıl önce yabancı bir kanalda, esneme yöntemi olarak çömelmenin faydalarını öven bir TV programında ünlülerin yarısı yeterince çömelemediği için popolarının üzerine düştürmüştü! Ne acı değil mi!

Batılılaşmadan önce sağlık açısından çok daha iyi halledilen pek çok bedensel işlevi yitirdik, ama bu başka bir yazı konusu olsun.

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.