Gül Sirkesi ve Yağı Damlatma

13-01-2024 16:08
Gül Sirkesi ve Yağı Damlatma

Göbeğe Gül Sirkesi ve Gül Yağı Damlatma Trendi: Gerçekten Mucize mi, Yoksa Bir Yanılsama mı?

Son günlerde göbeğe gül sirkesi ve gül yağı damlatma ile ilgili sosyal medyada birkaç video sürekli dönüyor ve bazı kişilerce 21 gün boyunca yatmadan önce gül sirkesi dökülmüş pamuğu göbeğin üstüne bantlayıp sabah da gül yağı sürülmesi öneriliyor. Bunun kişiyi bedenen ve ruhen çok rahatlatacağı, gençleştireceği, vesvese gibi durumlara iyi geleceği, bağışıklığı artıracağı, enerji akışını dengeleyeceği, sindirimi iyileştireceği, zayıflatacağı, algıyı açacağı gibi pek çok şey yazılı.

Bu videoların etkisi ile olsa gerek normalinde fiyatından dolayı az satan saf gül yağımız çok fazla satılmaya başladı. Bir bakıyorum günde 10 tane satıyor, ayda iki satan yağ! Nasıl oluyor bu derken bazı takipçiler bu videoları izledikten sonra aldıklarını ya da ya da önerildiğini söylediler.

Bildiğim kadarıyla bu konuya açıklık getireceğim. Daha iyi bilenler, deneyenler de katkı verirse memnun olurum. Baştan söyleyeyim uygulama ve argümanlar Anadolu’ya ya da İslam tıbbına ait değildir! Ya da ben bilmiyorum.

Pechoti Metodu ve Göbek Terapisi: Hint Tıbbının Gerçekleri ve Sosyal Medyadaki Efsaneler

Hint tıbbı açısından fiziksel ve ruhsal önemi olan göbek deliğine aromatik yağ ya da sirke gibi şeyler damlatma çok eski bir Hint yöntemdir ve zaman zaman ben de yaparım. Yöntem genel olarak Ayurvedaya ait olup pechoti metodu olarak bilinir. İngilizce bu kelime ile ararsanız çok bilgiye ulaşırsınız. Bir tür göbek terapisidir. Masaj terapisi gibi düşünülebilir. İşlem eski Hint Tıbbında göbek deliğinin arkasındaki sinir bağlantılarını harekete geçirmeye odaklanır. Göbek deliğinin yaşam gücü ve enerjisi deposu olduğu iddia edilir. Yöntem bilimsel olarak ispatlanabilmiş değildir. Yani deneysel destekten yoksun bir yöntemdir. Yine de şahsi tecrübem vücutta belli bir rahatlık sağlayabiliyor. Ama mucize değil! Yalnız gerçek yağları bulmak ülkemizde çok zor olduğundan çok dikkat etmek gerekir. Bir de uzmanlara göre göbek hassas bir bölgedir ve alerjiye, tahrişe ve enfeksiyona çok yatkındır. Her önümüze gelen göbeğe sürülüp damlatılmaz. Kulak gibidir göbek.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.