At Kılı Fırçası ve Cilde Dokunuşu

02-08-2023 11:57
At Kılı Fırçası ve Cilde Dokunuşu

Güzellik amaçlı cilt bakımında kullanılan at kılı fırçalar, adından da anlaşılacağı gibi, atların kuyruklarından veya gövdelerinden elde edilen doğal at kılı ile yapılan fırçalardır. Oldukça faydalı olan bu fırçalar temelde ölü cilt hücrelerini ve birikmiş kiri temizleyerek cildin daha temiz ve pürüzsüz görünmesini sağlarlar. At kılı fırça ile yapılan masaj kan dolaşımını da arttırır. Ayrıca yaklaşık %90'ı keratin adı verilen bir proteinden ve esansiyel yağ asitlerinden oluşan at kılına dokunmak da faydalıdır. Yalnız at kılı fırça derken yüzde yüz at kılından olsa bile (ki piyasada satılanların çoğu sentetik kıl içerebilmektedir) her at kılının kalitesinin aynı olmadığını belirtmemiz gerekir. Güzel tüy farklı şeydir. Atın genel sağlık durumuna, beslenmesine ve güneşe maruz kalma durumuna göre tüyün kalitesi değişir. At kılı kolajen açısından çok zengindir. At kılı fırçalar düzenli kullanımda cildi nemlendirir ve cildi nem kaybına karşı koruyan koruyucu bir bariyer oluşturabilir. 

Vücudu at kılı fırça ile fırçalamak vücuttaki lenfatik drenaj sistemini de uyarır. Fırçalama ruh haline de enerji verir.

Cilt en büyük organımız arkadaşlar. Cilt bakımı asla tek yüz bakımından ibaret değildir! Cilt kuruduğunda veya tahriş olduğunda, sizi enfeksiyona daha yatkın hale getiren çatlaklar oluşabilir. Bunu cilt bozuklukları gibi başka sorunlar takip edebilir. Özgüven açısından da sağlıklı cilt çok önemlidir.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.