Eski Türk Kadınlarından Saç Güzelliği Uygulamaları

20-06-2023 10:46
Eski Türk Kadınlarından Saç Güzelliği Uygulamaları

Türk Kadınlarının Saç Uygulamaları

Dünyanın neresinde olursanız olun, fakir ya da zengin hiç fark etmez tüm kadınların sağlıklı bir saça sahip olma haklı arzusu vardır. 

Anadolu kadını dünyanın en güzel saçlı kadınları arasındaydı geçmişte. Saçlarının kalınlığı, parlaklığı ve uzunluğu ile ünlüydü. Çünkü geçmişten günümüze kadim saç bakım sırlarını iyi biliyordu.

Saç sağlığı için günlük refleksoloji uygulamaları çok önemlidir arkadaşlar. Eski Türk kadınlarının yaptığı bugün Hindistanda Balayam diye bilinen önemli bir şeyden bahsedeceğim. Saç uzatmada çok etkili olan Balayam  saç köklerinizin tırnak yataklarınızdaki sinir uçlarına bağlı olduğu ilkesinden hareket eder. Yani Refleksoloji ilkesinden. Tırnaklardaki sinir uçlarını uyardığınızda, saç derinize giden kan dolaşımını iyileştirerek saçınıza bakım yaparsınız. Saç büyümesini artırırsınız. Tek yapmanız gereken tırnaklarınızı birbirine sürtmektir. Parmaklarınızı kapalı bir yumruk oluşturacak şekilde kıvırın ve başparmağınız hariç, her elin tırnaklarını birbirine sürtün. Günde iki kez (sabah ve akşam) en az 5 ila 10 dakika bunu yapın. Yeri gelmişken takma tırnak nedir arkadaşlar! Protez tırnak nedir!

Bizim söğüt ağacı masaj aletimizle de tırnak üzerine masaj yapabilirsiniz. İçerisindeki değerli yağlar tırnağa geçer. Söğüt çok kıymetli ağaçtır. Mevlana Mesnevi adlı eserinde, “Parlak güneş benimle tutulsun… söğüdün sırrı açıklansın.” der. Anadolu’yu sarsan İskitler’in söğüt dallarını yere koyup geleceği gördüğü bilinir.

Eski kadınlarımız saç bakımındaki en önemli diğer uygulaması; örgüdür. Saçı örmek saç kırılmalarını önlemenize yardımcı olur. Saçlarınızı sürekli açık tutarsanız daha çok kırılır. Örgü sadece kırılmayı önlemekle kalmaz, aynı zamanda saçınızı nemli tutar. Saçınız kurumaz. Bir de kadınlarımız ustalık gerektiren sabunlarla yıkamıştır saçlarını. Ve sirke ile de durulama yapmışlardır. Bu aşınma ve yıpranmayı önler. Parlatır. 

Saçınız vücudunuzda olup biten her şeyin bir yansımasıdır. Sağlıksız saç sağlıksız vücuttur. Her geçen gün vücudumuzda zehirli maddeler biriktiriyoruz ve bu yabancı maddeler vücudumuza zarar veriyor. Vücut strese de giriyor çünkü bunlarla ne yapacağını bilemiyor.

Saçınızı sevin!

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.